fredag 10 juni 2016

Rensning och gamla minnen.........


Idag hade vi bestämt oss för att försöka tömma källarförrådet. Där fanns det hur mycket prylar som helst! Men här är vi en god bit på väg....... Väldigt mycket kommer att åka till tippen i morgon förmiddag. En del har vi sparat för att skänka bort. Resten får följa med till Gustavsfors.


När dagens stora projekt var avklarat fortsatte vi med pärmar och papper och annat smått och gott. Tänk så mycket spännande och bortglömt man hittar när man börjar rota i gamla grejor! Jag hittade ett foto på min farfar i väldigt unga år - 12 - 13 kanske....... Han föddes 1889 och dog 1974, 85 år gammal.


1912 var farmor 16 år. och så vacker hon var! Hon föddes 1896 och dog 1975, 79 år gammal.


Så hittade jag en bild på mormor tillsammans med min mamma. Året måste ha varit 1926 - då föddes min mamma (och 2009 dog hon, bara 63 år gammal). På bilden är mamma 6 månader, det står i nederkanten av bilden. En glad liten tjockis som säkert var väldigt efterlängtad - mormor var 36 år när mamma föddes! Och hon förblev det enda barnet.


Vänder man på bilden så hittar man detta! Min morfar skickade tydligen bilden till GP. Undrar hur det gick? Jag googlade. men hittade inget..........
'
Ja - det är lätt att förlora sig när man ska försöka rensa bland gamla minnen i dessa flyttider.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar