onsdag 27 januari 2016

Våra grannar


är underbara! Vi fick hembakad tårta av Birgit! Det var en stor bit, men det hade vi inga problem med, för den var supergod, så den tog slut direkt!


Senare kom Sara med en jättestor, tjock och gosig filt som de själva inte behövde. Den räckte till hela dubbelsängen, och i natt behövde vi verkligen inte frysa! 

Ja - bättre och snällare grannar kunde vi verkligen inte önska oss! Inte nog med att de tar med oss på fantastiska utflykter och visar oss ställen vi antagligen annars inte skulle ha hittat till - de föder oss och håller oss varma dessutom!


Vi möblerade om lite för att slippa draget från fönstret - det är ju faktiskt en sommarlägenhet det här, så när det blir vinterkyla så blir det småkallt och dragigt. Det här gjorde gott!

Det har definitivt inte varit någon sommarvärme idag. Vi drog oss i det längsta för att gå ut, men lite luft skadar inte...... Fast det blev dubbla tröjor plus jacka! 


Sju minuter över fem går solen ner idag - då är det kväll och snabbt blir det kolmörkt. Då stänger vi till fönsterluckorna, drar för gardinerna och sätter kaminen på näst högsta läget, för då börjar kvällen! Det fjärde och högsta läget har vi fortfarande inte använt. Och det tänker vi inte göra heller........


I morgon börjar kylan ge med sig, och på fredag är det vårvärme! Det ser vi fram emot. Nu ska den cypriotiska vintern vara slut, och vi hoppas att den inte kommer tillbaka. Och så hoppas vi slippa den isande nordanvinden.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar