måndag 13 juli 2015

Äsch då!


Tommy hade ingen tur alls idag. Båten skulle finslipas och sedan strykas med grundolja var det tänkt. Slipningen fixade han, med oroliga blickar på de mörka molnen som samlades vid horisonten. Bara att hoppas att de drar förbi oss...... Men när han hade grundat till hälften så öppnade himlen sig. Det var bara att avbryta och åka hem och ägna sig åt att ansa lilleken i stället. Den där regnskuren var ganska kort, men förstörde dagens arbete. Oljan hade ju inte hunnit torka, så det är bara att börja om! En regnprickig reling vill vi inte ha...... Vi hoppas på bättre vädertur i morgon då........


Jag ägnade mig åt att skörda lite. Sockerärtorna börjar bli färdiga, så vi fick ett smakprov till middagen. Och ser man på - lite kantareller börjar det komma i skogen bakom stugan!


Så - nu är jag nöjd igen! De gamla blommorna fick flytta ihop och trängas i en kruka vid dörren. Kanske trivs de bättre tillsammans. Mina nyinköpta million bells lyser upp fint där nere vid vägen!


Nu är den vita plymspirean redan slut för i år. Den är brun i stället för vit. Men så länge den trots allt ser dekorativ ut så får den stå kvar.


Och äntligen slog den första blomman ut på den klena klematisen! Det är inte mycket med den - någon gillar att tugga på bladen. Jag tror att vi får investera i en ny klematis nästa år - den här verkar ha gjort sitt. Men den har nio knoppar till i alla fall.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar