tisdag 19 maj 2015

Wow!


Typiskt. Vi gav oss av hemifrån i god tid för att hinna med färjan 9.15. Det är ju rätt skönt att komma fram tidigt...... Men tji fick vi - innan oss stod en monstermaskin i kö. Och inte nog med det - det var Nordöfärjan som körde idag (backa på!), och den är betydligt mindre än de vanliga färjorna. Monstermaskinen fick stå på tvären för att få plats. Vi kom inte med. Nåja - det var bara att vänta på nästa färja. Som tur var gick den bara en halvtimma senare.


Men sedan gick det som på räls, och rätt tidigt på eftermiddagen var vi framme vid Drömstugan. Enligt alla väderprognoser skulle det spöregns där hela dagen. Men när vi var framme sken solen, och det fortsatte den med resten av eftermiddagen. 
Wow, vad det har hänt mycket på de 10 dagar jag har varit härifrån! Den första rhododendronen är helt utslagen!


Den misshandlade vita syrenen är på gång.........


Thailandspotatisen växer och växer!


När jag åkte var pionbusken väldigt liten. Nu har den blivit rätt stor........


Vårkragen hade börjat slå ut redan för 10 dagar sedan. Nu blommar den för fullt. Det kommer den att fortsätta med ett tag. Den blommar länge!


Oj, så vacker! Och god också tydligen.........


Gullvivorna vimlar i hela trädgården. Röda........


Klematisen syntes knappt när jag åkte härifrån. Nu har det kommit tre stänglar. Kanske kommer den i år också, den stackarn som vi misshandlade så för två år sedan!


Chiliplantan och tomatplantan fick vänja sig vid utomhusklimat ett par dagar på Rörö. Nu får vi se om de gillar Dalslandsluften........


Jag är fascinerad. Jag går varv efter varv och hittar nya fynd. Trots det kalla vårvädret stretar allt på och växer och växer!

Nu är det kväll i Drömstugan, och i morgon är det en ny upptäckardag........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar