fredag 14 mars 2014

En trist historia.....



Pärlan 4? Tror inte det.....
Pärlan 3 var alltså försvunnen från parkeringsplatsen på stranden. Vi letade överallt i någon sorts förhoppning om att någon bara skulle ha flyttat på henne, men icke! Till slut fick vi inse faktum - hon var definitivt borta - stulen! Jag ringde uthyraren och frågade om vi skulle ta oss direkt till polisen eller om vi skulle komma till uthyrningsfirman först. "Police? Why?" Vi tog tuk-tuk till uthyrningsfirman.  "Don´t worry - I take care" - och så drog hon en märklig historia om att det inte var någon idé att polisanmäla förrän det gått ett dygn. Vad vet vi om hur det går till här när det gäller sådant? Men nog lät det konstigt - och det fick vi bekräftat senare på kvällen.....
I alla fall gav hon oss en ny motorbike och stressade iväg någonstans - inget nytt avtal - ytterligare märkligt! Vi tog i alla fall hem den nya biken. Senare pratade vi med A när vi var på Home Steak och åt. Han tror att firman har dubbeluthyrt Pärlan. Någon har alltså följt efter oss till stranden med extranyckeln i högsta hugg, kollat in var vi parkerade och sedan passat på när vi badade och kört iväg och lämnat henne till en annan, intet ont anande kund som betalat hyra och deposition! Så här har det med all säkerhet gått till!

På förmiddagen dagen efter tog vi tillbaka den nya biken till affären och förklarade att vi ville avsluta avtalet och ha tillbaka våra 2000 deponerade baht. Eller - Britt-Marie skötte snacket! Efter många om och men och femtielva bortförklaringar - det var ingen fara, Pärlan hade redan kommit tillrätta, inget att oroa sig för, vi kan få pengarna i morgon..... NU! sade Britt-Marie och slog sig till ro för att passa affären medan innehavaren åkte och tog ut pengar - eller lånade av någon - vad vet vi? Till slut kom hon i alla fall tillbaka med våra 2000 baht, och affären var avslutad en gång för alla, så fort hon hade skrivit på avtalet att biken var tillbakalämnad, med datum, signatur och allt!

Det var den trista historien i korta drag! Det kändes inget vidare under det här dygnet, det kan jag lova........


Varsin Leo och chicken Satay på Stenbordet satt fint efter allt det tråkiga och jobbiga!


När vi kom hem igen lyste ytterlamporna vackert


och balkongen såg inbjudande ut!
Men på gården var det tomt - Pärlan står väl på någon annan gård nu.....


Men snälle A har lovat hjälpa oss med en ny bike.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar