fredag 30 september 2011

Konferenspaus


.....fick vi också. Efter avslutat arbete och innan middagen närmare bestämt. Och eftersom stället har ett fantastiskt spa, så var det inte så svårt att hitta en trevlig aktivitet......Morgonrockar, vita, tjocka och mysiga, fanns på varje rum - bara att byta om hemma och vandra iväg den korta vägen bort till spaavdelningen!


Inte svårt att hitta dit.........


En trappa upp, i ett tornrum, låg relaxavdelningen...........




.......med en helt OK utsikt!


Fina detaljer.........


Varma pooler


- och en liten brygga utanför, så att de modiga kunde ta årets sista dopp i havet. (Det fanns flera stycken modiga ibland oss. Inte jag förstås.........)


Ljusterapi en trappa ner


 - eller "solrum" om man så vill! Alldeles fantastiskt skönt!


Varmt, måsars skri, ljust som under värsta högsommaren, sköna solstolar och alldeles underbart! Där blev jag kvar rätt länge............

torsdag 29 september 2011

Konferensresa


........med jobbet! Nösunds värdshus - ett otroligt charmigt ställe! Hit kom vi igår morse




och här, i sjöbodarna, skulle vi bo, alla tretton! Alldeles vid vattnet, alla rum med utsikt, fast åt lite olika håll! Uteplats eller balkong åt alla. Kan man ha det bättre?


Dags att checka in. Rum 30 - närmast havet - är mitt! Yipee!!



Spabyggnaden alldeles nära...........




Från matsalen, där vi serverades kaffe och räkmacka när vi kom, ser man vårt "hem" och havet förstås!


Konferensdagen börjar..........En mycket lyckad och kreativ dag blev det!


Och konferensgodis fick vi!


Och mat fick vi också. Hela tiden. Salladsbordet till lunch var inte illa......Och inte champinjonsoppan heller. Och sedan blev det kalvgryta.......Det var lite svårt att koncentrera sig på arbete där en stund, direkt efter den lunchen!


Några timmars fri tid efter avslutat arbete fick vi - det återkommer jag till i morgon..........Och så var det middagsdags! Som startade med var sin halv hummer - perfekt så här direkt efter hummerpremiären! Middagen fortsatte med bakad sejrygg med fantastiska tillbehör - vad sägs om potatismos med västerbottensost till exempel?


Desserten: Nyponsoppa med glass, chokladmousse och färska bär.........Oj, så gott! Tur att vi fick kaffe på det, annars hade vi väl somnat vid bordet allihop!


Så nöjd med dagen! 

måndag 26 september 2011

Blogaward!


fick jag idag! Tack snälla Susanna! Jag kommer att sakna din blogg nu när du har paus!

Och då är det min tur: Jag ska ge awards till fem som jag väljer, och de i sin tur gör samma sak - och skickar vidare. Men först ska man svara på 5 frågor!

1. Varför började du blogga?
Jag har alltid skrivit resedagbok när jag har varit ute och rest, för hand, i ett skrivblock. I november 2009 gjorde jag samma sak. Några, som fick läsa dagboken, sade: Varför börjar du inte blogga i stället? Fler borde få läsa........Så då började jag lite smått. Och det var så roligt att jag fortsatte, trots att bloggen inte bara handlar om resor i den bemärkelsen. Men å andra sidan så är ju hela livet en enda lång resa.......

2. Vilka bloggar följer du?
Alla möjliga - en del ofta, andra då och då. Bloggvärlden är stor och spännande!

3. Vilka favoritfärger har du?
Oj - det är helt beroende på humör och dagsform!

4. Vilka favoritfilmer har du?
Gärna "feelgood"-filmer. Att skratta mycket eller gråta en skvätt är väl aldrig fel. 

5. Vilket land drömmer du om att få besöka?
Thailand - alltid Thailand. Än har jag inte fått nog, trots att den tolfte resan är på gång - tvärtom!

Och så till mina 5 awards - utan någon inbördes ordning:

Susanna - du får en av mig. Din blogg har jag följt sedan jag råkade snubbla över den....Härligt skrivet om vardagslivet i Bangkok, och så mycket fina bilder!

Malee (Britt-Marie) - du måste också ha en! Din blogg var den första blogg jag överhuvudtaget läste, och jag blev fast direkt! Att vi sedan har träffats många gånger nu och snart ses igen på Malee Garden är bonus! Och att vara på plats när du slet och skrev om händelserna i Bangkok i maj förra året var fantastiskt. Jag vet hur mycket tid och kraft du lade ner på att rapportera, och resultatet blev uppskattat av många fler än mig.

Annika - du får en även om Susanna säger att du inte vill ha någon! Din blogg snubblade jag också in på för ganska längesedan nu. Dina projekt i Bangkoks slum, så väl och engagerat beskrivna, tar jag till hjärtat!

Monica - min vän och "mentor" på Rörö! Hade det inte varit för dig så hade jag nog inte hamnat här.......Och din blogg beskriver pensionärslivet på ett sätt som får mig att längta efter det (och snart är jag där! Tack för det!)

Johanna - du är värd en award! Din blogg har jag också följt länge - en personlig och känslofylld blogg skriven av en ung vuxen. Härligt att följa dig!

Synd att man bara får ge bort fem awards. Jag har några till som jag skulle vilja ge en...........





Årets höjdpunkt.........


.......på Rörö? En av dem måste det väl vara i alla fall - den årliga kräftfesten i baracken nere i hamnen! För min del var det första gången jag var med - förra året jobbade jag.....

Dagen inleddes med strålande väder!



Kvällen började vid 19-tiden. och det blev en ljum och fin septemberkväll. Allsång - förstås - alltid lika kul!



Kaj - nykommen från Åland och ingen kräftälskare tidigare, var nu med på sin andra kräftfest på väldigt kort tid. Och ser man på - havskräftor har nog blivit en favorit!



Systrarna! "Vad har du i väskan?"



Så mycket kräftor! Och så goda! Och så mycket öl - och vin - och annat smått och gott......Unga och gamla - alla njöt, åt och drack! Och serveringspersonalen hade fullt upp - hoppas verkligen att de också fick sätta sig och njuta så småningom!



Inte ens underhållning saknades. "Man ska ha husvagn" uppskattades..........!

Och sedan blev det dans..........



Skål för en fin kväll!



Och mörkret sänkte sig över Rörö hamn, och det var magiskt.......

fredag 23 september 2011

Höstdagjämningsvandring


Min dag började tidigt - som vanligt. Innan 6 var jag uppe, och mörkt var det fortfarande. Men ljuset var på väg........En stund senare var himlen alldeles rosa!




Och idag är det höstdagjämning! Dag och natt är lika långa.Sist det hände var för ett halvår sedan - fast då var det tvärtom - då gick vi mot ljusare tider. Nu blir det mörkare för varje dag...........

Kuling blåste det, men inga regnmoln syntes till idag, så regnkläder och stövlar fick stanna hemma. (Fast stövlar hade vi nog behövt egentligen....)



Mycket bergsklättring blev det - och nog är det värt besväret!



För mycket vackert såg vi!


Undrar vad som ligger under alla stenar med ett kors över? Kanske en mås, trodde Tommy....Något barn som har ordnat en fin gravplats..........?


Vågorna gick höga och slog in över stranden, som blev alldeles full av skum.


Många, många år av naturens påverkan. Mäktigt är det!


Inne i tallskogen, som måste ha planterats för väldigt längesedan! Därinne var det lä och riktigt varmt.



När vi gick tillbaka tog vi vägen längs havet mot hamnen.


Och här blev det högt vatten! Det var bara att klättra en bit upp och ta en lite högre väg, för här gick inte att komma förbi! (Tänk att jag badade i Första viken för sådär 6 -7 veckor sedan - årets första och sista bad......)

Nu är det kväll, och mörkt sedan länge. Men ovanför mig lyser miljoners miljoner stjärnor...........




torsdag 22 september 2011

Med nya ögon


Jag har fortfarande ställen kvar att upptäcka på Rörö. Det här är ett, som Tommy visade mig idag. Ett litet hus mitt uppe i bergen! Inga vägar - bara en (väldigt blöt) stig leder dit.


Här skulle jag kunna bo, och skriva en bok i fotogenlampans sken - för någon el finns inte här......



Utanför stugan blommar fortfarande - eller igen - kaprifolen. Friden och tystnaden är total. 




Ett annat hus ligger alldeles i närheten. Här har jag gått förbi många gånger - det ligger på Gröna krysstigen, och på den släpar jag ju alltid runt alla besökare. Men jag visste inte att här fanns en massa militärer under kriget. Ibland ser jag människor här på sommaren. Undrar om stugan fortfarande tillhör militären, och om den hyrs ut numera? För att ta sig hit får man också klättra i berg och ta sig fram längs snart igenvuxna stigar.



Vilken utsikt! Och mycket nypon fanns det häromkring...............



På håll såg vi regnet närma sig. Och såklart hade vi varken regnkläder eller stövlar.........Nåja - man lär sig! Nu är det dags att gardera sig för alla sorters väder: Regnställ och stövlar, shorts och t-shirt. På samma dag!



Och så fick vi försöka ta skydd för regnet så gott det gick.......Det var nog inte läge att fortsätta längs hela Gröna kryss idag. Kulingvindar och häftiga regnskurar satte stopp för de planerna. Men det kommer flera dagar..........



Men innan vi gick tillbaka måste jag gå till en av Rörös vackraste platser - den här! En liten damm med hela havet i bakgrunden! Undrar hur många bilder jag har tagit här uppe? Nu blev det en till...........

onsdag 21 september 2011

Shopparnas paradis



Ullared förstås! En liten utflykt (som tog hela dagen!) i höstregnet! Monica, Elisabeth, Tommy och jag åkte med siktet inställt på  lite olika saker: Tommy behövde en micro. Elisabeth skulle handla allt som hela familjen önskat sig. Monica skulle nog ha en riktig storrengöring hemma, för hon behövde både det ena och det andra i städväg. Själv behövde jag egentligen ingenting. Fast det blev ett och annat ändå till slut........



Hmmm.........ingen micro här..........


Men vagnarna börjar fyllas - och snabbt går det!



Lunchpaus - parkering av vagnarna på särskilda parkeringsplatser. Strålande! Och är vagnen full så kan man bara hämta en ny här uppe vid restaurangen.........


Och det man eventuellt har ångrat att man plockade ner kan man lugnt lämna tillbaka här, utan att behöva leta reda på den ursprungliga platsen. Snacka om service..........Nåja - det ligger nog en del annat bakom servicen förstås...........



"Klär jag i den här?" 
Den åkte nog ner i vagnen tror jag......


Efter sådär 4 timmar var vi rätt nöjda - och rätt möra om sanningen ska fram. Åtminstone jag, som har en smärtgräns på max två timmar. Men det var inte bara jag som gäspade på hemvägen. Det tar på krafterna att shoppa i paradiset!



Och ja - det BLEV fryspåsar också! Ullareds fryspåsar à 5.95 - det är lycka det!